Biografie

Carolien werd op 25 juni 1984 geboren in het kleine dorp Bergambacht, gelegen in de Krimpenerwaard. Als kind stond ze vaak op het podium. Bij alle dorps- en buurtfeesten deed ze mee aan playbackshows, waarbij ze zich helemaal inleefde in de artiest die ze nadeed.

Toen ze daar te oud voor werd begon ze met zingen. Voor familie en vrienden gaf ze kleine optredens en ook op buurt- en schoolfeesten was ze regelmatig op het podium te bewonderen. Om haar stem als jong meisje beter te ontwikkelen, begon ze op 14-jarige leeftijd met het volgen van zanglessen. Ze kreeg daardoor steeds meer optredens, en breidde haar repertoire verder uit.

Carolien begon met het zingen van Engelstalige covers. Haar repertoire daarin is erg veelzijdig. Zo zingt ze van de Vengaboys tot Gloria Estefan en van Belle Perez tot Tina Turner.

Sinds 2008 zingt Carolien ook Nederlandstalige nummers. Haar favoriete - Nederlandse -zangeressen zijn Charlene, Dana Winner, en Hanny. Maar naast het zingen van covers, begon Carolien ook met het schrijven van eigen nummers. Haar eerste nummer was ‘Lieve oma’, dat ze schreef naar aanleiding van de dood van haar oma. Dit nummer sloeg zó aan bij haar vrienden en familie, dat ze besloot meer eigen nummers te schrijven.

Ze kreeg te smaak van het schrijven te pakken, en wilde haar eigen nummers graag vastleggen op cd. Daarom dook ze bij haar goede vrienden Kees en Diana Verkaik de studio in. Het resultaat daarvan is de maxisingle ‘Echte Vrienden’ met 5 mooie Nederlandstalige nummers.

Deze cd is te koop bij de optredens die Carolien door het hele land verzorgt, en te bestellen via het nummer 06-53 14 62 63.